onsdag 25. juni 2008

Ha det gøy mens pengene vokser - Start aksjeklubb

Aksjespareklubb er en fin måte å sosialisere og å finne smarte egenkapital investeringer. Slik gjør du for å danne klubb.


* Begynn med å bestemme hva vinstpengarna skal brukes til - det gjør det mye mer moro. En felles tur kanskje?

* Så over til administrasjonen: Etablere en avtale mellom medlemmene. Det er en bekreftelse på at du vil fortsette å være venner. Det fastsettes vilkår som medlemmene må betale inn sine sparepenger til klubben og hvordan du kan melde deg ut. Men selv hvordan du stemme aksjer, de fleste bør være nødvendig, etc.

* Hvor mange medlemmer vil du være? Av praktiske grunner bør det ikke være for få eller for mange, helst ikke mer enn 15 eller færre enn fire.

* Finn ut hvordan du kjøper og selger. Seamless er å få tak i en terminal i en bank eller online aksjemekler. Vær også oppmerksom på at alle må erklære for både gevinster og tap tilsvarende sin eierandel i klubben.

* Finn ut hvilken type selskap du skal gå for - eksport, vekst selskaper eller selskaper med bare beautify administrerende direktør: s? Skal du ta etiske hensyn? Miljøomsyn?

* Diskuter om du skal ha "målkurser" for når den tid kommer til å selge. Eksempel: bestemmer deg for at du alltid selger aksjer når man enten har steget 10 prosent, eller gått ned 5 prosent.

* Bestem en sluttdato for når klubben enten oppløst eller omgjort. Dette gjør at de som kan ha lei av hopping, uten konflikter.


Husk at egenkapital investeringer alltid i faresonen. Det er ikke det samme som sparer banken. Du kan tape penger.

1 kommentar:

Unknown sa...

Det å starte en aksjeklubb kan anbefales på det varmeste. Men det er viktig å få det formelle på plass og at medlemmene committer seg til reglene man bestemmer. Det kan bli mange penger etterhvert, og det er alltid en kime til uvennskap om man ikke har klare retningslinjer å følge.

Vi er en vennegjeng fra studietiden på NTNU som har startet aksjeklubben SKinvest og vi møtes en til to ganger i måneden for å ha det moro og handle aksjer.

Stikk innom www.skinvest.no og ta en titt hvordan vi organiserer og driver vår aksjeklubb.

Nå som finansmarkedene nærmest kollapser kan det være et gunstig tidspunkt for å gå inn i markedet. Gjør som oss og mange andre og start din egen aksjeklubb!