torsdag 22. mai 2008

Hvordan velge riktig lån


Når du trenger penger er det som regel det beste alternativet er å gå til banken og søke om lån. Hva de fleste låntakere ikke vet er at det finnes flere typer lån de kan få, og hver enkelt har forskjellige tilbakebetaling vilkår og interesse kostnader.


Hvis du trenger pengene og har muligheten til å foreta månedlige innbetalinger, vil du ikke ha noen problemer med å skaffe lånet. Men de fleste lån har en klausul i avtalen som angir om du kan foreta ytterligere utbetalinger eller betale lån av i en lump sum tidligere enn sluttdatoen på sikt.

Hvis du vet at du vil ha pengene til å gjøre dette, bør du forsikre deg om at du leser det som står med liten skrift og stille spørsmål om hvorvidt eller ikke, det er en belastning å gjennomføre en tidlig tilbakebetaling. Dette er tilfellet med mange boliglån.

Fast lån er vanligvis det billigste fordi du har en månedlig betaling. Renten er satt når du får låneavtalen og du kan føle deg trygg på å vite hvor mye betalingen skal være framover i tid.

Hvis renten er høy på det tidspunktet du låner penger, og du forventer at innen et år vil de være avtagende, en variabel rente (flytende rente) på lånet kan være det beste en alternativet en kan velge. Selv om dette betyr at den månedlige utbetalinger kan være forskjellig for hver gang, vil du ha muligheten til å bytte til en fast rente lån når priser gjøre varierer.

Fleksible lån gir deg mulighet til å foreta utbetalinger i tillegg til den månedlige innbetalingen. Du kan gjøre flere betalinger innen en måned eller du kan foreta en engangsbetaling. Noen av disse lån planer tillater deg å ta en betaling ferie og ikke foreta en betaling en måned i året, slik at du kan bruke disse pengene til andre behov.

Men det er ikke ferie fra å betale renter og beløp akkumulert i løpet av ferien måned er lagt til den utestående saldoen. Det finnes også lån der du må gjøre interessen betaling av måneden der du trenger ekstra penger, slik at du bare vil ikke betale noe av på hovedstolen.

Linjer av kreditten er en annen måte å skaffe penger når du trenger det. Dette er lån som utlåner lar deg bruke opp til en angitt grense for hvor mange penger. Det er satt opp som en egen bankkonto og du bare foreta innbetalinger på det beløpet du bruker. Den månedlige utbetalingen blir som regel en prosentandel av balansen, slik at betalingen kan være forskjellig hver måned.

Denne betalingen inkluderer interesse. En linje av kreditt vanligvis bærer en lavere rate av interesse enn en fast eller variabel rente lån. Du kan foreta innbetalinger på et beløp forutsatt at de er i det minste beløpet av den nødvendige betalingen, og du kan betale av utestående saldo når som helst uten gebyr.

Hvis du eier ditt eget hjem eller ha vært betalende ditt boliglån for noen få år, har du egenkapital bygget opp i hjemmet. Dette er forskjellen mellom hva du skylder på hjemme og prisen der det er utbygd til å selge på fast eiendom.

Du kan låne dette beløpet i form av et hjem egenkapital eller lån et hjem egenkapital linje med kreditt og bruke den til det du ønsker. Det må ikke bli brukt til å forbedre hjemme.

En interesse bare låne betyr at du bare må betale renter på lånet hver måned. Men du kan betale høyere beløp, slik at rektor ved lån gradvis begynner å avta.

Disse lånene er også tilgjengelig i en linje av kredittkort eller i et lån som har en viss periode av tid der kan du bare betaler renter. På slutten av den periode, enten du har å betale lån av i full eller konvertere den til et vanlig lån med månedlige utbetalinger.

Når du prøver å finne ut hvilke
lån ville være best for dine behov, bruker du låne kalkulatorer på nettstedene av mange online lånegivere. Hver av disse långivere har også informasjon om hvilke typer lån de avtale på og vilkårene knyttet til dem.

Du kan be om gratis anførselstegn for å finne ut hva den månedlige utbetalinger ville være slik at du vet om du har råd til dem..

Ingen kommentarer: